Saturday, 10 March 2012

10 march 2012

assalamualaikum semua,

sebelum nie, 10 februari yana de update tentang engagement yana kan? now 10 march 2012 yana nak update tentang perubahan dalam hidup yana. yana dah ada dekat kl sekarang. yana dapat tawaran kerja lain dekat phileo damansara. bidang lak jauh menyimpang dari bidang yang yana study dekat universitis dulu..huhu.. sebab kenapa yana nak pergi sedangkan yana dah ada kerja dekat dengan umah?


  • 1- yana dah kerja sana 1 tahun la..lebih sikit je..sekarang yana nak cuba pengalaman lain lak..

  • 2- yana nak kumpul duit untuk kahwin. sebab gaji dekat kl lagi besar yana dari sana.lagi banyak yana boleh wat simpan bila yana buat calculation. yana kena bantu parents yana support sebanyak yang boleh mengurangkan beban dorang tanggung bila yana nak kahwin nanti..sedikit sebanyak semua tu..takkan nak lepas dekat semua dekat dorang sedangkan yana yang nak kahwin..

  • 3- yana nak belajar berdikari. tak nak selamanya asyik bergantung harap pada parents kan. lagipon yana dah abes belajar. nak juga tolong mak ayah.. lagi satu, tak lama lagi yana akan jadi isteri orang. so, kena lah belajar berdikari and kuat hadapi hidup nie. sebab hidup nie banyak rintangannya..

  • 4-yana nak ada perubahan yang makin baik dalam diri yana.. nak improve communication yana. takkan kita selamanya nak berada di paras yang sama.. tentu kita mencuba untuk menjadi lebih baik diri sendiri dari semasa ke semasa..kan?


mungkin ada hikmah segala yang berlaku. kalau bukan kerana yana dapat jugak akhirnye sewa rumah dekat vista tu, and murah camtu, tentu yana tak terima tawaran kerja tu. yana yakin semua ada sebab yang tersendiri.. Allah permudahkan urusan yana. yana harus berkorban. perasaan.. homesick tinggal mami, abah, adk beradik,umah kesayangan untuk mencari rezeki.. harap semua usaha yana berbaloi.. doakan yana banyak2 ye..:))

buat anak-anak muridku...love u so much lahhh!!!! :)) belajar lah rajin2 ye..

p/s : yana amat perlukan sokongan untuk menghadapi hari2 mendatang sehingga yana kuat untuk berdiri di atas kaki sendiri. chayo yana!! fighting!!!

sekian.assalamualaikum.No comments:

Post a Comment